پیش فاکتور دریافت فایل
تحقیق در مورد بیماری پارانویا
7474
2,000 تومان
.zip
18 کیلوبایت
توضیحات:
تحقیق در مورد بیماری پارانویا
فرمت فایل : ورد- word
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 15 صفحه
فهرست مطالب:
تعریف
دیدگاه امیل کریپلین، روانشناس آلمانی، درباره پارانویا
مثالهایی از پارانویای بالینی
بروز پارانویا در فرهنگ عمومی
بيماري پارانويا، عامل سوء ظن مرگبار
پارانویا، بیماری توهم
اختلال شخصیت پارانویید
اختلال هذیانی پارانویید
اسکیزوفرنی پارانویید
علتهای پارانویید
درمان پارانویا
بخشی از متن :
پارانویا یا بیماری توهم، در تعریف عام آن، حالتی است که شخص در آن با اهمیت فوق العاده و خارج از اندازهای که به سلامت جانی و مالی خود می دهد، خود را شکنجه می دهند. این گونه از افراد مدام در این فکر هستند که عواملی انسانی، طبیعی یا ماورا طبیعی خودشان، دارایی و افراد خانواده شان را تهدید می کنند و همه، در فکر توطئه چینی بر ضد آنها هستند.
دیدگاه امیل کریپلین، روانشناس آلمانی، درباره پارانویا
امیل کریپلین (Emil Kraepelin 1929-1856) روانشناس آلمانی، در تلاش اولیه خود برای دسته بندی بیماریهای روانی، از اصطلاح پارانویای مطلق برای شرح حالت روانی ای استفاده کرد که توهم، جزء اصلی آن باشد اما این توهم هیچ صدمه و زوال آشکاری به سلامت عقل شخص وارد نکند و نشانه بیماریهای دیگری چون جنون زودرس (یا dementia praecox)، که اصطلاح قدیمی بیماری شیزوفرنی است، در آن نباشد. پارانویا، در معنای اصیل یونانی خود، به معنای دیوانگی است. کریپلین با استفاده از این ریشه لغوی، نامی برای تشخیص افکار توهمی به وجود آورد. بنا به تعریف او هرگونه افکار توهمی، بدون احساسات خودآزارانه، در این دسته می گنجند. برای مثال کسی که دچار این توهم شده است که یک شخصیت مهم سیاسی یا ادبی است، می تواند در دسته مبتلایان به پارانویای مطلق بگنجد.
علتهای پارانویید
ژنتیک (ارث یا وراثت): تحقیقات اندکی دربارهی نقش وراثت در پیدایش «پارانویید» صورت گرفته است. بعضی مطالعات نشان دادهاند که وقتی یکی از دوقلوهای یک تخمکیِ همسانِ مبتلا به اسکیزوفرنی، علائم پارانویید از خود نشان می دهد، دیگری نیز به طور معمول چنین است. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که اختلال های پارانویید در افراد مبتلا به «اسکیزوفرنی» نسبت به عموم جامعه، متداولتر است.
زیست شیمی: مصرف داروهایی نظیر آمفتامینها، کوکائین، ماریجوانا، PCP، LSD یا دیگر محرک ها و ترکیبات روان گردان، ممکن است به علائمی از تفکر یا رفتار پارانوییدی منجر شوند. بیماران دارای اختلال های ذهنی شدید نظیر «اسکیزوفرنی پارانویید» ممکن است در اثر مصرف این داروها، علائم وخیم تری پیدا کنند.
استرس: بعضی از دانشمندان معتقدند «پارانویا» ممکن است واکنشی در برابر سطوح بالایی از فشار زندگی باشد. نکته ای که از این عقیده حمایت می کند، مشاهده ی این وضعیت است که «پارانویا» بیش تر در میان مهاجران، اسیران و زندانیان جنگی و افرادی که متحمل فشارهای شدید هستند، شایع می باشد.
1403/10/24 - مارکت فایل